Henry Dean .

Een mooie selectie van Henry Dean, Land By Dean en Deanflowers is terug te vinden in onze winkel!

Waarvoor staat Henry Dean?

Het Belgische familiebedrijf Henry Dean werd gesticht in 1972 en wordt nu door de 2de generatie gerund. Henry Dean is gespecialiseerd in glazen decoratie- en tafelstukken allerhande. Alle ontwerpen worden in eigen huis gecreëerd en door gespecialiseerde vaklui met de mond geblazen.

Elk stuk is uniek .

De collectie bestaat uit drie takken: allereerst “Henry Dean” met zijn unieke, op kunst geïnspireerde glasobjecten, daarnaast “Deanflowers” met een heel assortiment vazen van topniveau en tenslotte “Land”, een collectie die is gecreëerd voor het huis en de woonomgeving.

Elke Henry Dean-vaas is vervaardigd uit mondgeblazen en handgemaakt glas. Het gebruik van een houten mal is een primitieve techniek om glazen objecten te creëren en moet worden uitgevoerd door bekwame vaklui. Elke keer deze mal gebruikt wordt, brandt ze een heel kleine beetje uit en hierdoor krijgt elke vaas zijn eigen, handgemaakte karakter.

Glaswerk van hoog nieveau .

Het toepassen van kleur in glaswerk en het experimenteren met verschillende technieken  zijn één van de voornaamste typerende eigenschappen van Henry Dean.

De kleine imperfecties en luchtbellen die je soms in het glas waarneemt, zijn het resultaat van de artisanale methodes die worden toegepast en geven elke vaas zijn aparte karakter.

[product_categories orderby=”” order=”ASC” columns=”4″ ids=”119″]

Impressies .